Alle er siktet for befatning med det store stoffpartiet, og er fengslet på grunn av fare for bevisforspillelse.

BT får bekreftet fra flere sentrale kilder at beslaget som ble gjort under storaksjonen fredag, dreier seg om 30 kilo hasj. Beslaget ble gjort da to biler var i ferd med å kjøre inn til klubblokalet til Union MC i Osveien i Fana. Stoffet lå i en bag i baksetet på den ene bilen, som ble kjørt av to unge menn fra Drammens-området.

Gjort ett beslag

En rekke arrestasjoner ble foretatt i aksjonen mot bilene, og senere ble flere personer pågrepet andre steder i Bergensområdet. Det dreier seg om dette ene beslaget. Ransakelsen som ble foretatt inne i klubblokalene ga ikke resultat.

Politiet har bestemt seg for å fremstille seks av dem som ble pågrepet for varetektsfengsling. Fem ble sendt bak lås og slå i går, den siste blir brakt for retten i morgen.

Fortsatt nekter politiet å si et eneste ord om den svært omfattende saken.

— Vi har flere fengslinger i en sak, er alt politiadvokat Anders Johnsen i Hordaland politidistrikt vil si til BT.

Flere er medlemmer

Tre av de fem som ble fengslet i går, skal være medlemmer av motorsykkelklubben i Fana. Medlem skal også 38-åringen som fremstilles i morgen være. Politiet omtaler to av dem som ledertyper. BT får opplyst fra sentrale kilder at politiet var på hjul på hasjpartiet helt fra Østlandet, og at man valgte å slå til først når de to bilene var fremme ved klubblokalene i Fana.

To av dem som er pågrepet er ikke medlemmer av Union. De kommer fra Drammens-området, men har ingen kjent MC-tilknytning der.

Partiet på 30 kilo har en antatt gateverdi i Bergen på mellom to og tre millioner kroner.

Alle nekter straffskyld

De fem som er fengslet stiller seg totalt uforstående til anklagene. De nekter straffskyld, og har i tur og orden bedt om å bli løslatt. Førstemann ut i retten i går var en 22-åring fra Nedre Eiker. Han ble fengslet i fire uker, hvorav en med isolasjon.

— Min klient har gitt en forklaring. Han er tidligere ustraffet og har heller ikke nå gjort noe straffbart, sier hans forsvarer, advokat Kaj Wigum, til BT.

Hans klient satt i samme bil som en jevnaldrende mann fra Drammens-området. Også han ble fengslet i fire uker, hvorav to med isolasjon. Han valgte å ta betenkningstid. Mannen er kjent for politiet i Drammen, men bare for mindre forhold.

Den tredje er en 38 år gammel mann fra Bergen. Politiet betegner ham som en av lederfigurene i Union MC. Han ble fengslet i fire uker, to med restriksjoner.

— Min klient nekter straffskyld, sier mannens forsvarer, advokat Jørgen Riple. Utover det ønsker han ikke å si noe om saken.

Fire ukers varetekt, to med restriksjoner, fikk også en 30 år gammel bergenser.

Uklar rollefordeling

Den siste som ble fengslet i går, var en 38-åring fra Sunnhordland. Han fikk to uker, begge med isolasjon.

— Min klient skjønner ikke hvorfor han er siktet i denne saken. Han har ikke gjort noe som helst galt, sier hans forsvarer, advokat Arvid Sjødin.

Minst to av dem som er pågrepet, er arrestert på grunn av telefonkontakt med en eller flere av de øvrige siktede.

Det virker høyst uklart hvilke roller politiet mener de seks har hatt. Siktelsen er også foreløpig.