RUNE CHRISTOPHERSEN

Sosialarbeideren var på jobb i Os, da han traff 41-åringen på et utested i sentrum. Han tilbød seg å kjøre mannen hjem. Deretter ble de to sittende og prate i 41-åringens leilighet.

En diskusjon om svenskenes innsats under annen verdenskrig skal ha utløst det voldsomme sinnet hos mannen, som har trent både karate, boksing og vektløfting.

Ifølge politiets siktelse dro han sosialarbeideren i beina slik at han falt. Deretter satte han seg over ham og slo ham flere ganger med knyttet hånd i ansiktet. Sosialarbeideren skal ikke ha fått alvorlige skader.

41-åringen har gitt uttrykk for anger etter overfallet, særlig fordi sosialarbeideren har hjulpet ham mye. Mannen husker lite av hendelsen fordi han var full.

Tirsdag svartnet det igjen for ham, da han satt på Danmarkskroen og drakk. Han gikk løs på en bekjent og slo og sparket ham flere ganger, slik at nesen ble brukket og gebisset knust.

— Mannen har en fortid som kampsportutøver, og har innrømmet at han har et alkoholproblem. Vi mener det er fare for at han vil begå vold igjen, sier politiadvokat Elisabeth Ryen.

41-åringen erkjente straffskyld på alle punkter da han ble fremstilt for fengsling i Midhordland tingrett. Han er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, og for å ha angrepet en offentlig tjenestemann.

Retten ga politiet fullt medhold, og fengslet 41-åringen i fire uker, noe han godtok.

Mannen er tidligere dømt for trusler, narkotikabruk og promillekjøring.