De to siktede er tidligere dømt for omfattende automatsvindel, og ble nylig løslatt fra fengsel. Men det skulle ikke gå lang tid før de havnet i trøbbel igjen.

Politiet hadde den siste tiden holdt de unge mennene under oppsikt, og da de slo til mot Åsane senter natt til mandag ved 04-tiden gikk de rett i politiets klør.

18-åringen skal i avhør ha forklart at han trengte penger for å dekke en narkogjeld. Han la umiddelbart kortene på bordet.

Kameraten skal ikke ha erkjent straffskyld, til tross for at han ble pågrepet på stedet.

18-åringen ble i november i fjor dømt til to års fengsel, hvorav 14 måneder ble gjort betinget. Han ble da funnet skyldig i 22 tilfeller av automatsvindel, samt syv forsøk.

Sammen med 24-åringen tømte de automater for flere hundre tusen kroner. De tok i bruk både vinkelkutter og skjærebrenner for å bryte opp maskinene. «Tyveriene har et profesjonelt preg», heter det i dommen fra Bergen forhørsrett.

24-åringen fikk en dom på ett år og ti måneders fengsel. Store deler av dommen ble gjort betinget.

— Det siste forholdet ble begått i prøvetiden. Begge kan de regne med strenge straffer, opplyser aktor, politiinspektør Asbjørn Braanaas ved Hordaland politidistrikt.