Påtalemyndigheten ville også fengsle en annen polsk mann, men han ble løslatt i ettermiddag. Han skal ha vært til stede under knivstikkingen, og ha truet med å drepe fornærmede.

Episoden skal ha skjedd søndag 1.april. Mennene var i samme leilighet og hadde drukket en del alkohol. De to siktede skal ha snakket sammen og truet med å drepe tredjemann. Ifølge siktelsen skal den yngste av de to, en 34-åring, først ha rispet kollegaen i pannen med kniv. Deretter skal han ha kjørt en kniv i låret til mannen.

Skadene var så omfattende at han måtte ligge flere dager på sykehus og ble sykemeldt i tre uker.

De to siktede dro til Polen i påsken, men ble pågrepet av politiet da de kom tilbake. Påtalemyndighetene ønsker å holde mennene fengslet fordi de er redde for at polakkene vil dra tilbake til Polen før saken mot dem kommer opp.

Begge forsvarerne var sterkt uenige i denne begrunnelsen og mente at det ville være tilstrekkelig for de to siktede å levere inn pass og id-kort

— Jeg mener at det verken er skjellig grunn til mistanke eller fare for unndragelse, sier advokat Turid Mæland som representerer den eldste av de to siktede.