Den pedofilidømte 41-åringen blir nå varetektsfengslet for to uker. Gulating lagmannsrett mener at det foreligger fare for bevisforspillelse, ved at den siktede vil forsøke å påvirke vitner om han løslates nå.

Aktor Sidsel Isachsen mente også at det var fare for gjentagelse, men fikk ikke lagmannsretten med på det, selv om retten var i tvil. Hun fikk heller ikke varetektsfengsling i fire uker, slik aktoratets påstand var.

– Vi tar kjennelsen til etterretning og vil etter to nye uker vurdere å fremstille siktede for fengsling på nytt, sier Isachsen.

41-åringen ble i 1994 dømt for overgrep mot mindreårige gutter. På sin egen nettside skriver den nå voldtektssiktede bergenseren at han har hatt «forhold med gutter/menn fra 12 til 65 år».

Mannen har sittet fengslet siden 29. juli med brev— og besøkskontroll. Da fengslingsspørsmålet skulle opp til behandling igjen fredag, ville tingretten løslate mannen. Aktor Sidsel Isachsen ba om oppsettende virkning, det vil si at mannen ikke ble løslatt før lagmannsretten hadde vurdert fengslingsspørsmålet. Også denne gangen er mannen fengslet med brev- og besøkskontroll.