En 29 år gammel bergenser og en 32 år gammel mann fra Litauen er begge dømt til syv års fengsel for smugling av amfetamin til Bergen. Begge sonet lange dommer i Bergen fengsel for lignende forhold.

Bergen tingrett skriver i dommen at det ikke finnes noen formildende omstendigheter for de to domfelte.

Profittmotivert

— Befatningen med stoffet har vært profittmotivert, og det er selvsagt skjerpende at forholdene har er begått under soning, står det i dommen.

Det var den 31 år gamle litaueren som sonet den lengste dommen på ni års fengsel. Mens han har sittet i Bergen fengsel har han gjennom sine gamle kontakter i Litauen skaffet kilovis med amfetamin til Bergen.

Retten legger til grunn at 31-åringen ringte til en hovedleverandør i Litauen på et telefonnummer som var klarert i Bergen fengsel. 31-åringen hadde forklart at nummeret tilhørte en god venn.

I ettertid viste det seg at denne personen, i tillegg til kanskje å være en god venn, også er under etterforskning i Litauen for befatning med store mengder narkotika.

Avlyttet i Bergen fengsel

Da politiet avlyttet 31-åringens samtaler fra Bergen fengsel i fjor sommer, snappet de også opp at det ble snakket om narkotikasaken som 31-åringen nå dømmes for.

I tillegg dømmes også tre andre personer for å ha hatt befatning med hele eller deler av stoffet i amfetaminsaken som omhandlet 6,7 kilo.

En mann og en kvinne fra Litauen dømmes til henholdsvis fem og tre år for å ha fraktet stoffet fra Litauen til Bergen.

To menn på 25 og 21 år dømmes til henholdsvis fem år og seks måneder og halvannet år i fengsel.