Nå er han dømt til fengsel.

Sunnhordland tingrett har dømt 43-åringen til fengsel i 120 dager, hvorav 60 dager er gjort betinget. Han må også betale 300.000 kroner i oppreisningserstatning til Sigurd Østensens tre mindreårige barn. I tillegg fradømmes han retten til å kjøre bil i tre år.

Dødsulykken skjedde i Bømlafjordtunnelen 24. november 2011. 43-åringen kjørte en personbil med tilhenger som var lastet med en tung bil. Tilhengeren hadde 1055 kilo i overlast utover det tillatte trekkbilen kunne dra og 555 kilo i overlast i forhold til det tilhengeren var godkjent for.

— Vinglet fra side til side

Føreren manglet også førerkort for å føre slik last. Ifølge dommen hadde tilhengeren slitte bremser på venstre side og var lastet slik at kuletrykket på tilhengerkroken var negativt.

Ved oppbremsing nedover i Bømlafjordtunnelen, mistet han kontroll på vogntoget slik at hengeren begynte å vingle fra side til side og kom over i motsatt kjørebane hvor den traff Volvoen til Sigurd Østensen. Han ble livstruende skadet og døde tre dager etterpå, ifølge dommen.

Advokat Morten Furuholmen forsvarte 43-åringen i retten og har informert klienten sin om utfallet av dommen.

— Jeg har ikke fått diskutert premissene i dommen med ham, men han er selvsagt veldig skuffet og lei seg over utfallet, sier Furuholmen.

- En enorm belastning

Dødsulykken har gått sterkt inn på klienten hans.

Ifølge dommen har 43-åringen slitt med posttraumatisk stresslidelse og har ikke klart å arbeide etter ulykken.

— Ulykken har vært en enorm belastning for ham. Han er blitt veldig preget av ulykken og tar det svært tungt, sier Furuholmen.

De har ennå ikke tatt stilling til om dommen skal ankes.