Det var i november i fjor at de tre mennene slo til mot landpostbudet på Hestnes i Meland.

Kledd i regntøy og med hjemmelagde finlandshetter på hodet la de seg i skjul.

Etter å ha ventet et par timer på postbilen, spratt de tre mennene frem da postbudet kom ut av bilen. De holdt mannen fast, presset ham ned i sittestilling og holdt hodet hans mellom bena hans, slik at han ikke kunne gjøre motstand.

Postbudet ble ransaket og fratatt to mobiltelefoner og en lommebok.

Tok postbilen

Deretter stakk de av med postbilen. I den fant de en fiskekasse med kontanter og frimerker til en samlet verdi av omkring 11.000 kroner.

Postbilen ble forlatt på et industriområde på Frekhaug, der den ble funnet senere samme dag.

Bakgrunnen for ranet skal ha vært en idé om at postbilen inneholdt flere titall tusen trygdekroner som skulle utbetales.

24-åringen som nå er dømt for ranet, har tilstått forholdet. I dommen mot ham legger Nordhordland tingrett vekt på at ranet var planlagt, og at det var svært skremmende for postbetjenten.

Dommerne påpeker også at ranet har fått konsekvenser for postbetjenten ved at han i ettertid føler seg utrygg.

De to andre mennene som deltok i saken er også nylig dømt i Nordhordland tingrett.

Erstatning

24-åringen må nå i fengsel i ett år og fem måneder.

I tillegg til ranet er han dømt for et tilfelle av heleri, et innbrudd, et butikktyveri, for å ha hindret en politimann i tjeneste, og for skremmende opptreden mot en dørvakt på et utested.

24-åringen må i tillegg til fengselsstraffen betale 13.335 kroner i erstatning til Posten, og 21. 878 kroner i erstatning til en butikk etter et innbrudd.