Hele femti datamaskiner og en del annet elektronisk utstyr ble stjålet fra Os Ungdomsskule sist helg. Politiet ber om nye tips!

Mandag ettermiddag oppdaget folk ved Os Ungdomsskule at tyver hadde vært inne og forsynt seg grovt av datamaskiner og elekronisk utstyr. Nå velger politiet å gå mer konkret ut med hva som er stjålet.

— Det er forsvunnet 50 bærbare datamaskiner, prosjektor, kamera og en del annet elektronisk utstyr i forbindelse med innbruddet på Os Ungdomsskule sist helg. Det er og blitt brutt opp og ødelagt dører inn til klasserom og kontorer ved skolen, sier politioverbetjent Terje Sperrevik til RadiOs.no.

Les og: Omfattende tyveri og hærverk

Politiet mener at innbruddet skal ha skjedd i slutten på sist helg og at tyvene har hatt en eller flere biler tilgjengelig.

— Vi ber nå folk som bor eller var i området sist helg om å rapportere inn til oss hvis de tror de sitter inne med opplysninger som kan løse saken, sier Sperrevik.

Har hatt god tid

Tyvene har tatt seg god tid i skolebygget og ble heller ikke forstyrret av alarmanlegget.

— De har tatt seg god tid og alarmen var ikke i funksjon da innbruddet ble gjort, sier Sperrevik til RadiOs.no.

Nøkler på avveie?

Tidligere har nøkler vært på avveie ved skolen. Er det grunn til å tro at de har kommet seg inn i bygget ved å låse opp?

— Jeg vil ikke gå i detaljer på hvordan de har kommet seg inn, men kan si at det ikke har med nøkler på avveie å gjøre, sier Sperrevik.

Tips politiet i Os på telefon 56 30 39 00 eller 480 02 480.