Til sammen har politiet bestilt seks Ford Fokus, åtte Ford Mondeo og en 17-seters buss.

— Vi har flere biler som er slitt og som trenger utskifting. Det er gledelig at vi har fått mulighet til å fornye bilparken, for det trengs. Politiet kan ikke kjøre rundt i gamle, slitte biler. Dette handler om sikkerhet, sier Hillestad.

Noen av bilene kommer til å kjøre rundt i Bergen sentrum. Resten skal fordeles rundt i Hordaland politidistrikt i løpet av våren.

— Det er ikke helt bestemt hvor bilene skal ennå. Først skal de i hvert fall til Sotra Bil. De må blant annet gjøres klar for Vestlandets klima, sier informasjonssjef Trygve Hillestad.

På Sotra Bil er de strålende fornøyde med bestillingen.

— Dette er den største ordren vi noen gang har hatt, sier Olav Hauge i Sotra Bil.

<b>- SJELDENT:</b>- Det er svært sjeldent at det kommer så mange politibiler på en gang. Stort sett kommer det bare en i slengen, sier daglig leder Ivar Schetlein i AS Biltransport. Han losset bilene som kom med jernbanen i morges og sørget for å transportere dem til forhandleren.
ANE BØRHAUG
<b>NYE BILER:</b> Til sammen femten nye politibiler ble levert på jernbaneterminalen på Mindemyren i morges. – Dette var absolutt nødvendig, sier informasjonssjef Trygve Hillestad i Hordaland politidistrikt.
ANE BØRHAUG