En fembarnsfar i 30-årene står denne uken tiltalt for to tilfeller av voldtekt og frihetsberøvelse.

Alvorlig sak

To kvinner, begge i 20-årene, skal med en drøy måneds mellomrom ha opplevd å bli kjørt til avstedsliggende steder, blitt truet på livet, og voldtatt av fembarnsfaren.

— Vi ser på dette som en meget alvorlig voldtektssak, hvor gjerningspersonen ikke kjente sine ofre fra før.

Det sier aktor i saken, statsadvokat Ellen Cathrine Greve til bt.no.

-Ba for sitt liv

Den første saken skriver seg fra i fjor sommer. Mannen møtte da en kvinne utenfor en restaurant i Bergen sentrum, og tilbød henne skyss. Det takket kvinnen ja til, men turen skal ikke ha endt der hun opprinnelig ønsket.

Den skal i stedet ha endt på en avsidesliggende parkeringsplass ved Kyrkjetangen på Bønes. Der skal mannen ha voldtatt kvinnen mens hun ba for sitt liv.

- Slo til igjen

Måneden etter skal han ha slått til igjen, på nesten nøyaktig måte.

Denne gangen i en av Bergens omegnskommuner, hvor mannen også bor til daglig. Denne gangen havner en tobarnsmor i 20-årene i bilen til fembarnsfaren. Hun har forklart at hun ikke aner hvordan hun havnet i bilen hans.

Ifølge tiltalen skal han ha kjørt til et avstedsliggende sted også denne gangen. Så skal han ha låst dørene, tatt kvelertak og dyttet kvinnen bakover. Så skal hun ha blitt voldtatt.

Fembarnsfaren skal samtidig ha sagt at han vil drepe henne om hun stikker av eller hvis hun forteller andre om det som har skjedd. Så skal han ha kjørt kvinnen tilbake til sivilisasjonen, og sluppet henne av.

— Hun ble innesperret i en bil i to timer og følte at hun kjempet for livet. Hun ble utsatt for et meget grovt overgrep som har fått store konsekvenser for henne, sier kvinnens bistandsadvokat, Beate Hamre til Bergens Tidende.

- Frivillig sex

Mannen nekter straffskyld, og sa i sin forklaring i retten torsdag at kvinnene ville det selv.

— Jeg har ikke gjort noe galt. Det var frivillig sex, og dette må bero på en misforståelse, sa mannen, som også forklarte at det var kvinnene som tok initiativet.

Fredag avsluttes hovedforhandlingene i Bergen tingrett.