Femåringen ble operert og ligger på intensiv-avdelingen på Haukeland sykehus.

I løpet av natten bedret guttens tilstand seg, får bt.no opplyst ved Haukeland. I en pressemelding heter det at den nå er "alvorlig, men stabil". Mandag kveld var tilstanden kristisk og ustabil.

Politiet har sikret seg videoopptak av ulykken fra kjøpesenterets videoovervåkningssystem. Dermed kunne det tidlig utelukkes at femåringen var utsatt for noe kriminelt.

— Gutten var helt alene ved rulletrappen. Han la seg over rullebåndet på gelenderet og lot seg dra nedover i trappen. Så mistet han fotfestet, tippet over og falt ned i rulletrappen to etasjer under. Fallet var på ni og en halv meter, forteller lensmannsførstebetjent Tore Salvesen ved Laksevåg lensmannskontor til Bergens Tidende.

Store nakke- og hodeskader

Det var flere personer på vei oppover i den nederste rulletrappen hvor femåringen landet. Ingen av dem ble truffet da gutten falt.

— Han datt ned rett foran to personer som umiddelbart løftet ham opp for å se hvordan det gikk. Da var han allerede bevisstløs, sier Salvesen.

Politi og ambulanse kom raskt til stedet. Etter nødvendig førstehjelp ble den skadde gutten fraktet til Haukeland sykehus, hvor han ved 19-tiden i går kveld ble operert for store hode- og nakkeskader. Han ligger nå på sykehusets intensivavdeling.

Mor og vektere i sjokk

Moren til den skadde gutten er i sjokk, og er derfor ikke avhørt ennå. To av vekterne på Vestkanten som umiddelbart kom til ulykkesstedet, ble av senterledelsen i går bedt om å oppsøke lege for å bearbeide inntrykkene fra den grusomme hendelsen.

Gårsdagens ulykke på Vestkanten var kjøpesenterets første.

— Vi har hatt noen mindre uhell tidligere, men i løpet av senterets 12 år har det aldri skjedd noe alvorlig, sier administrerende direktør for Vestkanten, Tore Haugland.

Trappen nettopp godkjent

Sammen med vektere, senterets tekniske sjef og lensmannsfullmektig Salvesen, gikk Haugland over det tekniske systemet for rulletrappen på ulykkesstedet bare en time etter fallulykken.

— Alt det tekniske ser ut til å være i orden. Rulletrappene er da også nettopp godkjent av Norsk Heiskontroll, sier Haugland, som sammen med de øvrige ansatte på Vestkanten hadde en svært tung dag i går.

— Det eneste vi tenker på nå er at vi håper femåringen kommer til å klare seg. Våre tanker går til gutten og familien hans, sier Haugland.

TO ETASJER: 5-åringen fallt over ni meter før han landet nederst i rulletrappen.
Foto: Vegar Valde