Rongrong (16) Tongling city, Kina:

— Jeg gleder meg til å oppleve snøen! Det er så vakker natur her, grønne trær og dere har så vakre hus. Jeg skal bo hos en familie i Bergen som har adoptert en jente fra Kina, det skal bli flott å få være storesøster.

Felipe (16), São Paulo, Brasil:

— Gleder meg til å lære å kjenne forskjellige folk, og de skikker dere har her i landet. Det skal bli spennende å oppleve hvordan levemåten er her i landet. Dessuten er det kaldt her!

Jeg skal bo på Haukås i Lindås utenfor Bergen.

Carmen (16), Hamburg, Tyskland:

— Jeg har hørt at det regner mye og ofte her, derfor var det med litt blandede følelser jeg kom til Vestlandet. Men jeg gleder meg til å få begynne på skole, oppleve de ulike høytidene, og ha bursdagsfeiringen min i et annet land. Jeg har hørt at dere norske er ganske reserverte og ikke tar kontakt umiddelbart, men jeg håper det skal gå bra.

Foreløpig er det litt usikkert hvor jeg skal bo, jeg har en «overgangsfamilie» som tar imot meg de første ukene.

Mark (18), Augusta, Maine, USA:

— Jeg vil kaste meg ut i det og prøve så mye som mulig, vil oppleve så mye av det norske som jeg bare kan. Mine erfaringer fra dette året vil jeg ta med meg videre i livet og fortelle andre hvordan det er å leve i andre kulturer. Håper på å bli diplomat en gang, og da kan erfaringene fra Norge være verdifulle.

Kata (17), Veszprém, Ungarn.

— Jeg ønsker å lære språket, vil gjerne treffe nye venner og lære kulturen å kjenne. Så håper jeg på mange turer i fjellet. Skal bo på Nerbø på Jæren dette året.