Det er elementer i mishandlingen som to menn skal ha blitt utsatt for under to kidnappinger i Sveio i februar i fjor.

Nå står én kvinne og fire menn fra Haugesundsområdet tiltalt for både frihetsberøvelse, voldsbruk og drapstrusler. En av dem skal også ha vært i besittelse av flere ulovlige våpen.

Det hele skal ha startet med et verktøytyveri fra en av de tiltalte. Han skal ha bedt kvinnen i trettiårene og tre andre menn om å delta på torpedooppdrag. Ifølge tiltalen var målet å presse ofrene for informasjon om tyveriet.

Trekke ut tenner

Den første kidnappingen skjedde i Sveio 2. februar i fjor. Mannen skal ha blitt tvunget inn i en varebil, hvor han fikk en pistol rettet mot seg. Deretter ble han kjørt til en bolig i Sveio hvor han skal ha blitt truet med å bli skutt dersom han stakk av.

Så skal turen ha fortsatt i varebilen. Her skal han ha blitt fratatt mobiltelefon, blitt slått og skallet i ansiktet, før han ble forlatt i en annen leilighet i Haugesund.

Den andre kidnappingen skjedde tre dager etterpå. De tiltalte skal ha brutt seg inn i huset til offeret, rettet en pistol mot ham og tvunget ham med på en kjøretur i varebilen. På turen skal de tiltalte ha truet med å trekke ut tennene hans eller binde beina hans i tau og dra ham etter bilen.

Hamret kniv ned i finger

Han skal ha blitt kjørt til en leilighet på Karmøy der mishandlingen fortsatte. Der skal de tiltalte ha presset en pistol inn i munnen hans til han fikk pustevansker. Han skal flere ganger ha blitt sparket og slått i ansiktet med enten hammer eller pistol. Ifølge tiltalen ble det også brukt pose over hodet hans, og de skal ha lagt en kniv over høyre lillefinger og slått med hammer på knivbladet.

Ifølge tiltalen foreligger det særlig skjerpende omstendigheter fordi handlingene ble begått av flere personer og hadde karakter av mishandling. Det er satt av tre fulle dager til rettssaken som går i Sunnhordland tingrett i slutten av oktober.