Rett før helgen gikk politiet til aksjon mot en leilighet i Bergen sentrum. Tre menn, alle med tilknytning til Bergen, ble pågrepet i leiligheten med rundt ett kilo amfetamin, får BT opplyst.

Samme dag ble en Oslo-registrert bil med to menn stanset et annet sted i vestlandshovedstaden. Der fant politiet enda større mengder amfetamin — skjult i bilen.

Fire-fem kilo

Sjåføren av bilen var en Oslo-mann i begynnelsen av 30-årene. Han står oppført som daglig leder for en kjøttbutikk i hovedstaden.

Til sammen skal politiet ha beslaglagt mellom fire og fem kilo amfetamin.

Mandag ble de fem mennene varetektsfengslet for fire uker, noen av dem siktet etter den såkalte proffparagrafen i straffeloven. Politiet mener at flere av dem har forsynt Bergen med amfetamin i flere måneder før de ble tatt.

Lukket møte

Politiadvokat Marita Mellingen er påtaleansvarlig for saken. Hun ville mandag ikke kommentere noe. Det ville heller ikke Stein-Erik Ottesen, som representer en mann i slutten av 30-årene. Det er ikke kjent hvordan de fem mennene stiller seg til siktelsene.

De involverte er fra Oslo, Bergen og Albania. Dersom de skulle bli dømt, risikerer de trolig flere års fengselsstraff.

Fengslingsmøtene ble gjennomført uten at pressen fikk være til stede. Politiet er på et tidlig stadium i den åpne etterforskningen, og mener det er fare for at bevis kan forspilles dersom eksempelvis innholdet i mennenes forklaringer kommer ut i pressen.