Arne Colliander

Havariet skjedde ved Brimholmen, i nærheten av øyen Askrova.

— Litt før klokken 02.30 natt til lørdag fikk vi melding fra Hovedredningssentralen på Sola om at en 23 fots fritidsbåt hadde grunnstøtt og sunket, opplyser vaktleder Svein-Helge Sørensen ved Fjordane politidistrikt.

Rakk å ta seg i land Alle fem om bord hadde flytevester på, og rakk å ta seg i land på skjæret før båten gled av og sank. De rakk også å sende ut nødsignal over VHF-radioen om bord. Florø Radio varslet Ho-vedredningssentralen. Før det ble satt i gang noen redningsaksjon, satte et fartøy i nærheten kursen for havaristedet.

— De fem ble tatt om bord i dette fartøyet etter en knapp time på skjæret, forteller vaktleder Sørensen.

To skadet Fordi politiet fikk melding om at to av de fem var skadet, ble en legebåt sendt ut fra Florø. De to skadde ble overført til legebåten, og fraktet til sykehus for observasjon. Den ene passasjeren hadde pådratt seg kragebensbrudd, den andre bruddskader. Begge ble utskrevet fra sykehuset i går formiddag.

— Vi har foreløpig ingen formening om årsaken til uhellet. Det er rutinemessig tatt blodprøve av båtføreren, opplyser vaktleder Sørensen ved Fjordane politidistrikt.

Det var mørkt, regn og frisk bris fra sørvest da fritidsbåten forliste.

— Utfallet kunne fort ha blitt langt mer dramatisk dersom de fem ikke hadde kommet seg i land før båten begynte å synke, sier Svein-Helge Sørensen.