— Alle fem vil bli avhørt. Vi vet ikke hva som har skjedd. Situasjonen var kaotisk, sier Kjell Tore Aarnes, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt.

De fem er mellom 34 og 22 år. Flere av dem har lange rulleblad, og er tidligere dømt for voldsforbrytelser.

Mannen som meldte fra om slagsmålet er blant de arresterte.

Sparket inn døren

Politiet fikk melding om slagsmålet like etter klokken 1600 i går ettermiddag. De fryktet at en eller flere av de involverte var bevæpnet med stikkvåpen.

— Vi ante ikke hva som ventet oss, og bestemte derfor å rykke ut med væpnet personell, sier Aarnes.

Da politiet kom til stedet sto flere av de involverte ute på gaten. En av dem blødde fra nese og munn.

Selve slagsmålet skal ha funnet sted inne i en leiegård i Von der Ohes vei.

— En eller flere personer skal ha sparket inn ytterdøren, og deretter gått løs på vedkommende som oppholdt seg i leiligheten, sier Aarnes.

Daniel Kenefe bor i leiegården, og var vitne til at partene braket sammen ute i gangen.

— De dengte løs på hverandre. En av dem brukte et støvsugerrør som slagvåpen.

— Ble noen skadet?

— Jeg så at han ene blødde i ansiktet. Jeg fikk ikke med meg så mye. Jeg løp ut på gaten for å unngå å bli blandet inn, forteller Kenefe.

Våpen og skjold

Da politiet kom til stedet befant fortsatt flere av kamphanene seg inne i leiegården. Huseieren og naboer var vitner til at politiet gjorde seg klare til å raide bygningen. Betjentene tok oppstilling utenfor med automatvåpen og skjold.

Like etter klokken 1630 overga mennene i leiligheten seg frivillig. De ble umiddelbart lagt i jern.

På samme tidspunkt kom Frode Kristiansen (32) tilfeldigvis ut. Han bor i leiegården, men var ikke involvert i slagsmålet. Politiet tok imidlertid ingen sjanser.

— Jeg skulle jo bare til tannlegen. Da jeg gikk ut døren sto det flere politifolk der, og i neste øyeblikk hadde jeg håndjern på meg. Heldigvis forsto politiet raskt at det hele var en misforståelse, sier Kristiansen til BT.

Politiet mener slagsmålet kan være et oppgjør i det kriminelle miljøet. Lørdag var flere av de arresterte på politikammeret for å anmelde et tyveri. De var blitt frastjålet både penger og mobiltelefoner, og hevdet at gjerningsmannen hadde truet dem med kniv.

MASSESLAGSMÅL: Politiet utstyrte seg med skjold og automatvåpen da de fikk melding om et masseslagsmål i Sandviken i går. Fem personer ble pågrepet etter det som kan ha vært et oppgjør i det kriminelle miljøet.<p/>FOTO: TOR HØVIK