På RV565 — i 60-sonen som ligger langs skoleveien til Alversund barneskole - ble det gitt fire forenklete forelegg, mens hele tre personer fikk førerkortet beslaglagt. To av dem ble målt til 91 kilometer i timen, mens tredjemann ble målt til 98 kilometer i timen.

Førstebetjent Terje Hilland ved Lensmannskontoret i Lindås og Meland synes resultatet er skremmende.

— De tre som fikk førerkortet beslaglagt ble tatt akkurat i den tiden det er flest skolebarn som krysser veien, mellom 08 og 0820, forteller han.

Politiet har fått mange klager fra naboer som bor langs veien. De kan fortelle at det er mye uvettig kjøring langs veien.

— Resultatet viser at klagene fra naboene var riktige. Når jeg sto der og så på trafikken tenkte jeg "at de tør å slippe ungene opp på denne veien". Det er ikke fortau langs veien og mange barn som bor på nedsiden må krysse veien for å komme til skolen. Det er i tillegg små barn, opplyser Hilland.

— Folk må ta det med to når de kjører langs skoleveien, oppfordrer Hilland.

— Her kommer vi til å gjøre fartsmålinger flere ganger, lover han samtidig.

To tirsdag kveld

Tirsdag kveld kontrollerte de trafikken i 80-sonen på RV57 på Rydlandsvåg. Der fikk ni bilførere forenklet forelegg. To personer fikk beslaglagt førerkortet etter at de ble målt til henholdsvis 116 og 125 kilometer i timen.

— Dette er en veistrekning der det er kjent at folk kjører fort. Det var bakgrunnen for gårsdagens kontroll. Vi var ute etter å ta de verste. Det virker som om folk har kostet støvet av sommerdekkene og skal teste de i godværet, forteller Hilland.