I formiddag la en båt til kai ved Bradbenken på Bryggen, en båt som fikk Beffen til å ligne en lekebåt — megayachten Delma.

Mega-yachten, som ble bygget i Hellas i 2003 av Neorion, men seiler under Maltas flagg, ble i 2007 rangert som verdens 27. største yacht, ifølge Power & Motoryacht.

Kino, spa og frisør

Mannskapet om bord vil ikke fortelle hvem gjestene om bord på den 85,3 meter (279.86 fot) lange og 14,44 meter (47,38 fot) brede yachten er, men kan bekrefte at Bergen er første stopp i Norge.

DRONNING PÅ BYFJORDEN: «Delma» under innseilingen til Bergen. Bildet er tatt fra Askøybroen.
Tomas Østberg-Jacobsen

Båten har eget lekerom med ballrom for barna, kino, heis, konferanserom, bibliotek, egen heliport på dekk, treningsstudio, spa-avdeling med massasjerom, frisør, badstu, for å nevne noe. Om bord kan 36 gjester boltre seg på 18 lugarer. I tillegg har båten et mannskap på 34.

Den flytende luksusen eies av den amerikanskfødte greske milliardæren Constantinos Nikolaos Alexander-Goulandris, ifølge Superyachtfan.

Skulle du ønske å leie luksusbåten går prisene fra 595000 euro, altså i overkant av 4,7 millioner norske kroner — pr. uke (!), ifølge Rentabo. Holder det med én dag? Da holder det å tømme sparegrisen for795000 kroner, ifølge nettsiden.

Kaster loss i natt

— Er det ikke fantastisk? Det er flott at folk vil se Bergen! sier trafikkoordinator i Bergen og omland havnevesen, Arild Hestetreet.

I natt kaster båten loss og reiser innover i Hardanger, forteller Hestetreet.

STORT BESØK: Man får raskt øye på Delma blant båtene i Vågen.
Juni Wendelin Fasting