• Det var en Beatles- og Elvisopplevelse på samme tid, sier Lubna Jaffery Fjell.

Lubna sto bare fem meter fra president Barack Obama da han gikk paraden etter innsettelsen i går.

— Det var helt ubeskrivelig, en fantastisk opplevelse. Det er millioner av mennesker her og veldig mange tilreisende. Alle var i godt humør og de fleste hadde stått i timevis for å komme seg inn på området, sier Lubna Jaffery Fjell, som til daglig er politisk rådgiver i Arbeids- og inkluderingsdepartementet for Arbeiderpartiet.

Ble lovet billett

I november lovet mannen Lennart henne en flybillett til innsettelsen hvis Barack Obama skulle vinne. Bare får dager etter at seieren var hans, bestilte hun og en venninne flybilletter.

Men først 12 timer før innsettelsesseremonien hadde Lubna og venninnen Siri Vasshaug håp om å komme noenlunde i nærheten av Obama.

— Vi fikk tak i bilder til paraden gjennom en kamerat av Siri. Han har noen kontakter og mener at vi fortjente dem, etter å ha reist så langt.

De stilte seg i kø klokken 08.00 i går morges, amerikansk tid. De fikk tak i sitteplasser etter en times tid. Deretter var det å vente i åtte-ni timer.

— Obama kom forbi klokken 17. Han vinket opp til oss, jeg tror vi var rundt fem meter fra ham. Vi bare skrek. Det var en Beatles – og Elvisopplevelse på samme tid, vi var som fjortiser og glemte nesten å ta bilder. Helt surrealistisk, sier Lubna.

- Vi var nærmest

Hun har lest at Petter Stordalen var der og betalte enorme summer for sine billetter.

— Men jeg tror ikke han var så nærme Obama som oss, sier Lubna.

Mange som sto sammen med dem lurte på hvorfor de hadde reist helt fra Norge for å se på.

— Det som er så spesielt er at han har en tro på at han kan endre verden. Dessuten er han den første svarte amerikanske presidenten. Det er spesielt å være med på. Jeg blir helt rørt når jeg tenker på det, sier Lubna.

- Umulig å slå

Lubna skal noen dager til New York før hun vender tilbake til familien, som bor på Sotra.

— Jeg har aldri opplevd noe lignende, jeg er utrolig glad for at jeg dro, sier hun.

Hun er imponert over Obamas utstråling, som hun mener ikke kommer helt frem på fjernsynet.

— Han har en vanvittig karisma og et flott smil. Mange fikk en slags ny-Kennedy-følelse, det blir umulig for republikanerne å slå dette om fire år, sier Lubna.

PRIVAT
PRIVAT
PRIVAT