Politiet i Fana har mottatt flere anmeldelser om grove tyverier fra bedrifter i distriktet de siste dagene. Natt til mandag ble det gjort store skader på Statoil-stasjonen på Flesland. En 500 kilo tung safe ble stjålet. Den var riktignok tom for penger, ifølge eierne. Tirsdag formiddag ble safen funnet.

Vi fant den ved Lønningen da en patrulje gikk hundesøk i forbindelse med et annet tyveri, sier Morten Ørn, sjef ved Bergen sør politistasjon.

Han opplyser at politiet pågrep fem øst-europeiske menn i en bil på Hjellestad ved 02-tiden natt til tirsdag. To av dem har innreiseforbud til riket, og politiet undersøker blant annet om de kan knyttes til tyveriet av safen.

Flere grove tyverier

Mennene er fra Moldovia og Romania. Politiet gjorde funn i bilen som de mener stammer fra en bedrift i Fana, som nylig hadde besøk av tyver nattestid.

— Den siste tiden har vi hatt flere grove tyverier fra bedrifter og kontorer om nettene i distriktet vårt. Vi fant gjenstander i bilen som vi mener kan knyttes til et av tyveriene. Vi undersøker også om de kan knyttes til innbruddet på Statoil-stasjonen på Flesland natt til mandag, sier Ørn.

Sitter i arresten

Han understreker at etterforskningen er helt i startfasen og sier det er for tidlig til å konkludere, men det er klart at to av mennene i hvert fall har brutt innreiseforbudet, ifølge Ørn.

— Vi har mye arbeid foran oss for å klarlegge hva som eventuelt har skjedd. Det vil bli vurdert om de fem skal fremstilles for varetektsfengsling, men det vil etterforskningen vise, sier Ørn.

Han opplyser at mennene er i alderen 20 til 30 år og sitter i arresten i politihuset i Bergen.