Forrige søndag kan en bag med flyteelement ha blitt kastet av danskebåten og plukket opp av en person i en gummibåt.

Politiet mistenkte narkosmugling, og observasjonen utløste en mange timer lang politiaksjon om formiddagen søndag 12. april.

— Tusenvis av tabletter

Som BT har skrevet, var danskebåten MS «Bergensfjord» på vei gjennom Vatlestraumen - mellom Sotra og Bergen - da vitner så at den mistenkelige gjenstanden ble kastet fra båten og plukket opp av en mindre gummibåt.

Nå er foreløpig fem menn i 20-årene knyttet til den mulige narkosmuglingen, melder BA.To av dem ble fremstilt for varetektsfengsling i helgen, mens ytterligere tre skal fremstilles i dag.

BT har foreløpig ikke fått tak i politiets ansvarlige for fengslingene. følge BA dreier saken seg om innførsel av tusenvis av narkotabletter.

— Noe illegalt

Gummibåten forrige søndag ble sett sør for Alvøen i Bergen vest.

Politiet rykket ut med flere patruljer i til Alvøen-området.

— Sannsynligvis har noen hatt noe illegalt med seg, sa Morten Kronen, operasjonsleder i politiet, etter meldingen forrige søndag.

Han fortalte at politiet tidvis får meldinger fra publikum om mistenkelige observasjoner.

BAG: Forrige søndag kan en bag med flyteelement ha blitt kastet av danskebåten og plukket opp av en person i en gummibåt. Her er MS «Bergensfjord», båten som bagen ble sett kastet fra, på vei gjennom Langenuen i fjor vår. ARKIVFOTO: OVE A. OLDERKJÆR