Et tre ble rykket opp med roten og en mursteinkant ble revet vekk da bilen kolliderte kraftig med en fjellvegg. De fem ble sendt til sykehus med fire ambulanser.

Personene i bilen er ifølge politiet i alderen 20 til 30 år. Opelen var svenskregistrert, og alle de fem var svenske statsborgere, opplyser vaktsjef Osvald Nordvik ved Hordaland politidistrikt.

— Alle fem var ved bevissthet da de ble kjørt bort, sier Bjarte Sangolt fra Øygarden lensmannskontor til Bergens Tidende.

Ulykken skjedde like nedenfor Pollen skule, ca 300 meter fra avkjørselen til Telavåg. Bilen var på vei fra Telavåg-siden i retning Bergen.

Mistet kontroll i en sving

Føreren av bilen mistet kontrollen i en sving. Kjøretøyet skar ut av veien og braste gjennom en mursteinskant og et tre, før den endte et stykke lenger opp på en vei som går parallelt med hovedveien. Til slutt krasjet bilen i en fjellvegg. Der ble den liggende på siden.

Tre av mennene var ute av bilen da hjelpemannskapene kom til åstedet. En av de tre kom seg ut av bilen ved å sparke ut en rute. To av mennene satt fastklemt og måtte hjelpes ut av bilen av mannskaper fra brannvesenet.

Taket på bilen måtte skjæres av for å få ut de fastklemte passasjerene. Ifølge politiet gikk dette arbeidet ganske greit.

— Problemet i slike situasjoner er at den medisinske tilstanden til de skadde må sikres samtidig som mannskapene jobber med å frigjøre dem fra bilen, sier Bjarte Sangolt.

Én etter én kunne de fire ambulansene forlate ulykkesstedet, på vei til Haukeland universitetssykehus.

Usikker årsak

Den kollisjonsskadde bilen ble ved midnatt fraktet bort fra åstedet av Falken. Politiet visste i går lite om hva som var årsak til ulykken.

— Vi håper at den videre etterforskningen vil bringe klarhet i det, sier Bjarte Sangolt. Det var ikke spesielt glatt på veien der ulykken skjedde. Det er uklart om bilen har holdt høy fart. Det vil rutinemessig bli tatt blodprøve av føreren og de fire passasjerene.

BLE STÅENDE PÅ SIDEN: Mannskapene fra brannvesenet måtte dele bilen i to for å få ut de to som satt fastklemt inne i kupeen. Etter kollisjonen ble bilen stående på siden.
FOTO: ODD MEHUS