Natt til fredag ble en taxisjåfør angrepet og utsatt for omfattende vold ved Nesttunsenteret.

— Slått med stein

Sjåføren har forklart at han ble overfalt av flere menn etter å ha forsøkt å hjelpe en av passasjerene opp etter et fall.

— Jeg så en annen fyr komme mot meg med en stein i hånden. De andre passasjerene ropte at jeg hadde slått kameraten deres, og så ble plutselig alt svart. Da jeg våknet opp igjen, lå jeg på bakken, og de sto rundt meg og sparket og slo, sa han til BT dagen etter.

Samtlige løslatt

Fem menn i 20-årene har siden fredag sittet i politiets varetekt, mistenkt for å ha vært delaktige i mishandlingen.

Ifølge jourhavende politiadvokat Line Skjengen er det fortsatt uklart hva som har skjedd.

— Det vi vet så langt er at det har vært en uoverensstemmelse mellom sjåføren og minst én av passasjerene. Noen av de involverte har ikke ønsket å forklare seg, mens andre nekter for å ha noe med saken å gjøre, sier Skjengen.

Lørdag kveld ble samtlige løslatt. Kun én av dem har innrømmet å ha sparket taxisjåføren.

— De ble løslatt fordi det samlet sett vil være et uforholdsmessig inngrep å holde dem i politiarresten, sier Skjengen som understreker at de fem mennene fortsatt er siktet.

- Brutal sak

Taxisjåføren slapp unna med en brukket nese, et stort antall blåmerker og en stor kul i hodet. Han har forklart at han ble truet flere ganger på turen fra sentrum til Nesttun, før han plutselig ble angrepet etter å ha kommet frem til bestemmelsesstedet.

— Vi ser på saken som brutal, og har satt inn store ressurser for å klarlegge hendelsesforløpet, sa politiadvokat Liv Giertsen ved Bergen sør politistasjon fredag morgen.