Nødetatene fikk inn en rekke meldinger om ulykken i Vikaleitet klokken 21.09.

Frontkolliderte

— To biler frontkolliderte. I den ene var det fire menn, i den andre satt kun bilføreren, sier Preben Wallestad, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Han forteller at ulykken skjedde på E 39 i Åsane, mellom Vågsbotn og Vikaleitet. Da bt.no kom til stedet, pågikk redningsarbeidet. Tre menn ble kjørt til Haukeland.

To hardt skadd

Ifølge Wallestad hadde politiet to patruljer på stedet og fikk også assistanse fra politifolk på operativ trening. Helsetjenesten stilte med tre ambulanser, pluss en legeambulanse.

— Samtlige som var i bilene var voksne menn. Tre av dem ble sendt til Haukeland. To er definert som kritisk skadd her på skadestedet, sier Harald Vindheim, innsatsleder ved Bergen nord politistasjon.

Haukeland universitetssjukehus melder tirsdag morgen at en mann på 30 år og en mann på 47 år er alvorlig skadet. En mann på 24 år er lettere skadet.

Det ble startet livreddende førstehjelp på stedet.

- Hva er årsaken til ulykken?

— Den ene bilen skar formentlig over i motsatt kjørefelt, svarer Vindheim, som understreker at det ikke er mistanke om promille.

Store køer

Veitrafikksentralen opplyser at det er lange køer i Åsane etter ulykken.

— Køene strekker seg til Ikea. Dessuten er det kø innover veien mot Arna. Jeg vet ikke når veien er ryddet. Det er vanskelig å si hvor lang tid det tar, sier Tore Tysse, vaktoperatør ved Statens vegvesen.

Klokken 22 melder operasjonsleder Wallestad at veien fortsatt blir stengt en periode fremover, fordi det skal foretas kriminaltekniske undersøkelser på stedet.

Ved 22.30-tiden er folk fra Statens vegvesen på plass. Sammen med politiet gjør de undersøkelser på ulykkesstedet.

PÅ PLASS: Mannskap fra Statens vegvesens ulykkeskommisjon kom til ulykkesstedet i 22-tiden mandag kveld.
ØRJAN TORHEIM