I et busskur utenfor Hotel Norge skal mannen nærmest ha gått amok. Ifølge påtalemyndigheten dro han en mann ut av busskuret, slo ham i bakken, og sparket ham mens han lå nede.

— Fornærmede mistet bevisstheten og ble sendt til Haukeland, sier politiadvokat Steinar Andersen.

Senere kom 31-åringen tilbake til åstedet, der han ble plukket ut av vitner. Problemet for politiet er at det foreløpig er høyst uklart hva som var foranledningen til voldsbruken. Verken siktede eller fornærmede har vært i stand til å kaste særlig lys over hendelsesforløpet, fordi de husker lite. De to skal ikke ha kjent hverandre fra tidligere.

31-åringen er siktet for legemsbeskadigelse, og ble i går varetektsfengslet i fire uker.

Politiet mener det er fare for at han vil begå ny voldskriminalitet. Mannen har allerede seks dommer på rullebladet, hvorav fem er voldsdommer.

— Vi mener å kunne se en viss likhet i atferden, sier Andersen. Mannens forsvarer, advokatfullmektig Sturla Dalhaug, sier klienten nekter straffskyld.

— Min klient har problemer med å huske hva som skjedde. Men det er på det rene at han ble slått flere ganger av fornærmede. Han har blant annet fått brudd i nesebeinet og blått øye, sier Dalhaug. Det gjenstår fortsatt avhør av vitner som politiet håper kan bringe klarhet i saken.