bt.no var i ettermiddag på plass i Vaksdal hvor UP sto klar til å ta bilistene som kjørte over fartsgrensen på 60 kilometer i timen.

— Der ble en person fratatt førerkortet på grunn av for høy hastighet og forbikjøring midt i veikrysset, sier Leon Nordanger, distriktsleder i Utrykningspolitiet.

86 bøter

UP fulgte bilistene med argusøynene flere steder på Vestlandet i dag, blant annet i Samnanger, Lærdal og Flåm.

På den store påskeutfartsdagen skrev UP ut til sammen 86 bøter og fem anmeldelser på veiene i Sogn og Fjordane og Hordaland. Fire personer mistet førerkort etter grove brudd på fartsgrensen, og en person må parkere bilen etter en farlig forbikjøring.

— Forbikjøringen i kryss over sperrelinje var det groveste tilfellet, konstaterer Leon Nordanger.

Den største fartssynderen ble stoppet i 80-sonen på E39 mellom Bergen og Oppedal. Føreren holdt en fart på 135 kilometer i timen.

— Rimelig fort, sier Nordanger.

Kjørte fort i 60— sonen

Bøtene starter på 2900 kroner, mens noen måtte ut med hele 6900 kroner i inngangen til påskeferien. En av dem som må punge ut er Eli Åstvedt.

— Jeg kjørte litt for fort, sier hun til bt.no.

Politiet stoppet henne i 60-sonen på Vaksdal i det hun var på vei til påskeferie på Ustaose.

— Det var ikke noe kjekt. Det er jo sure penger, men jeg må bare skjerpe meg på resten av turen.

— Hold køen

Til tross for en rekke forelegg, sier UP-sjefen at dagens fangst er på det jevne sammenlignet med samme dag tidligere år.

— Det har vært tidvis stor trafkk ved alle kontrollområdene. Til tross for at 86 bøter og fem anmeldelser, så har det store flertallet kjørt slik de skulle, oppsummerer han.

UP har ikke satt punktum for årets påskekontroller, og varsler jevnlige kontroller i dagene som kommer.

— Hold køen og ikke begynn med forbikjøringen, oppfordrer UP-sjefen.

Første og andre påskedag setter UP på nytt inn full styrke med laserkontroller.

Les også: Slik jobber UP

To hendelser

I løpet av ettermiddagen har det vært to trafikkulykker. Fem biler braket sammen på E16 ved Voss Folkehøgskule, en kilometer vest for Vangen.

I 18-tiden frontkolliderte en personbil med en tankbil på E39 mellom Sandane og Anda i Gloppen. En 24 år gammel mann fikk moderate skader etter sammenstøtet.

Hvordan opplever du påsketrafikken? Skriv gjerne en kommentar.

SONJA YSTAAS