Snøkaoset som har lammet deler av den europeiske flytrafikken, har nok rammet noen hardere enn andre. Camilla Einarsen og Daniel Maranon skulle ha en helg i London, men har vært der i én uke.

— Dette er alt annet enn gøy. Jeg gjør ikke annet enn å sjekke eposten og ringe flyselskapene, sier hun når bt.no ringer onsdag formiddag.

— Vi har barn, det gjør det ekstra belastende å være igjen her, sier Einarsen.

Les også: Slik kommer du deg hjem til jul

Begge flyene ble kansellert

De reiste til London via Frankfurt torsdag for en uke siden. Da returflyet søndag ble kansellert, ble de møtt av et folkehav på flyplassen.

— Vi fikk ikke engang lov til å komme inn på flyplassen. Det var allerede kaos, og de ville ikke ha flere folk der, sier hun.

Tilbake på hotellet forsøkte de febrilsk få kontakt med Lufthansa, og etter å ha ringt i ett døgn, ga de opp. Mandag bestilte de i stedet billetter på et Norwegian-fly fra London til Bergen tirsdag.

Men problemene var langt fra over.

Les også: Ventet i 60 timer

Fikk ikke sjekke inn ...

Litt senere på dagen fikk de beskjed om at flyet var kansellert. Da de kontaktet Norwegian, fikk de plass på et torsdagsfly.

Samme kveld kom kontrabeskjeden på en tekstmelding: De var blitt overført, og skulle ta et tirdagsfly likevel. Men da de ringte Norwegian for å forsikre seg om at alt var i orden, kom de ikke igjennom.

— I 5-tiden tirsdag morgen sjekket vi derfor ut fra hotellet og dro til Stansted flyplass. Vi sto et par timer i kø, men da vi kom frem til innsjekkingsskranken, sto vi ikke på passasjerlisten, forteller hun.

Det hjalp ikke å vise tekstmeldingen, de måtte pent vente på at passasjerne som sto på listen ble sjekket inn.

Les også: Snøvær og kaos i Europa

... og så var flyet fullt

  • Da det endelig ble vår tur, fikk vi beskjed om at de måtte ha billettene, det holdt ikke med en tekstmelding. Så da ble alle med billetter sjekket inn først. Det var omtrent 20 andre som heller ikke hadde billetter, bare tekstmeldinger, og da det endelig ble vår tur, var flyet plutselig fullt, sukker hun.

Da de ringte Norwegian, fikk de høre at de var overført til torsdagsflyet igjen. Dermed ble det en ny tur tilbake til London, for å finne et nytt hotell for natten.

— Så nå sitter vi her og venter og sjekker nettet for å forsikre oss om at torsdagsflyet er i rute og at vi ikke blir flyttet igjen, sier hun.

Les også: 6000 rammet av flykaos

Flyr hjem i kveld

Da bt.no tok kontakt med kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, lovet han å se på saken. En time senere hadde paret plass på et fly hjem til Bergen onsdag kveld.

— Situasjonen som oppsto på Stansted er beklagelig. Et eller annet sted har det oppstått en feil, som gjorde at de ikke kom ombord. Det er bare å beklage. Jeg er glad for at det var plass på kveldens fly, slik at vi fikk ordnet det, sier Sandaker-Nielsen til bt.no.

Det er også Camilla Einarsen, men hun tør ikke juble helt ennå.

— Jeg er ikke sikker på noe før jeg sitter i flyet og kjenner at det tar av.