Naboer uttrykker frykt etter den tredje brannen i boligområdet ved Maggevarden på under tre måneder.

Brannen ble meldt slukket ved 00.45-tiden, etter at store brannmannskaper hadde jobbet i en time. Da hadde flammene herjet store deler av 2. etasje i den ene boligen, og gjort skader på nabohuset vegg i vegg.

— Det brenner, det brenner

— Jeg ble vekket av en nabo. Han sa "det brenner, det brenner". Jeg grep et brannslukningsapparat, men måtte bare gi opp, sier huseier i en av boligene, Bård Lohne.

— Jeg aner ikke hva som har skjedd, sier mannen, som er glad hans to døtre ikke var hjemme da brannen brøt ut.

I boligen der brannen trolig startet, bor en familie med to jenter på 10 og 12 år. De kom seg alle i sikkerhet.

— Jeg ble vekket av naboen, sier huseieren, som måtte gi opp kampen mot flammene.

Brannmannskaper kom til boligen ved 23.45-tiden, etter at det var meldt om kraftig røykutvikling. Da sto bygningen i full fyr.

— Det har brent i takkonstruksjoner i andre etasje. Det var ingen komplisert slukningsjobb, sier vakthavende brannsjef Svein Olaf Drageland i Sotra brannvern.

Kjente røyklukt på dagen

Brannen i natt er den tredje brannen i det vesle boligområdet ved Maggevarden på un-der tre måneder.

I desember ble en familie med mor og fire barn husløse etter å ha reddet seg ut av et brennende hus, bare et steinkast fra nattens åsted. Ikke lenge etterpå skal det ha begynt å brenne i terrassen i et annet hus like i nærheten.

Naboer Bergens Tidende snakket med i natt, uttrykker frykt for hva som skjer i byggefeltet, hvor de fleste husene er av nyere dato.

— Det synes jeg er skremmende. Det har vært vel mye her nå, sier nabo Roger Nilsen.

Årsaken til nattens brann i Søre Maggevarden er ukjent, men trolig har den startet utvendig. Ifølge vakthavende brannsjef Drageland, skal familien i det mest brannskadde huset ha kjent røyklukt tidligere på dagen.

FEM EVAKUERT: Andre etasje ble flammenes rov i tomannsboligen i Søre Maggevarden, Sotra, i natt. <br/>FOTO: HELGE SKODVIN
Helge Skodvin