Politiet har fått opplysninger om at tre personer ble observert i Kolltveitmarka etter at det i går tok fyr i lyngen like vest for Nordre Fjell.

— Jeg kjenner til at tre personer ble observert på avstand etter at brannen startet. De skal ha sett forholdsvis unge ut, sier politibetjent Per Algrøy ved Fjell og Sund lensmannskontor. Han vet ikke om det er jenter eller gutter det er snakk om.

— Men vi vil gjerne komme i kontakt med folk som sitter på opplysninger om brannen, sier han.

Fem brannutrykninger Algrøy synes det er påfallende at det siden forrige lørdag har oppstått fem branner innen få kilometers radius på Sotra:

  • Lørdag den 29. april kl. 00.17. Lyngbrann på Bildøybakken på Kolltveit.
  • Lørdag den 29. april kl. 13.30: Gressbrann ved Fjell Festning. Gressbrann 13.30.
  • Lørdag den 29. april kl. 19.48: Gressbrann ved Kolltveit-tunnelen .
  • Torsdag den 4. mai kl. 16.57: Lyngbrann i Bildøybakken på Kolltveit.
  • Fredag den 5. mai kl. 16.26: Skogbrann på Morland.- Bare spekulasjoner

Ifølge 110-operatør Tor Atle Instebø ved Bergen brannvesen er det ikke helt unaturlig at det oppstår mange branner i slike værforhold som vi har hatt de siste dagene.

— Når det er tørt og blåser litt har det en tendens til å bli en del gressbranner. Mange av disse brannene er bråtebranner som kommer ut av kontroll, sier 110-operatøren.

Denne ukens to storbranner oppsto begge mellom klokken 16 og 17, med bare 24 timers mellomrom. Ifølge brannsjef Nils Henry Mæland på Sotra er det for tidlig å si om brannene kan ha vært påsatt:

— Det er fullt mulig at begge brannene kan ha startet av seg selv, med så sterk sol. Folk kan også ha vært uforsiktige. Inntil politiet får sett på saken blir det bare spekulasjoner, sier Mæland.