Samtidig prøver kranbåten «Villa» sammen med sistemann om bord å berge havaristen.

Det var havaristen selv som ringte direkte til redningsskøyten «Bergen Krets», og meldte fra om at det strømmet inn vann. Båten var da i Bjørnafjorden, tre nautiske mil sør for Korsneset.

— «Bergen Krets» befant seg på verksted, og dermed ble vi varslet umiddelbart. Vi sendte melding til alle båter via Rogaland radio. I tillegg omdirigerte vi et Sea King redningshelikopter som tilfeldigvis var på treningstur i området, sier redningsleder Jo Halvard Braseth ved Hovedredningssentralen.

— Vi var i rute på vei fra Krokeide til Hufthamar da vi ble bedt om å hjelpe til. Vi satte båter på sjøen, og fikk de tre barna og fruen om bord. Det var ikke dramatisk, og vi er tilbake i rute, sier kaptein Henrik Eidsvik på «Vikingen».

Pål Schaathun var passasjer om bord på «Vikingen»:

— Jeg satt og så på Tour de France da en fra besetningen kom løpende med crew-redningsvest på seg. Jeg gikk ut på dekk, og da kom det løpende flere med overlevelsesdrakter på seg. De fikk satt en gummibåt på vannet som kjørte bort til lystbåten. Der sto hele familien iført redningsvester, sier Schaathun.

Fire av de fem ble deretter tatt om bord i «Marine Express», som var kommet til stedet.

Også flere andre båter var i nærheten for å bistå.

<b>MF «VIKINGEN»:</b> De tre barna og kvinnen om bord ble tatt på land med hjelp fra fergen «Vikingen». ARKIVFOTO