Foreløpig er en rekke personer avhørt. Politiet etterlyser fortsatt fører og passasjerer i en svart bil som ble observert ved skolen brannkvelden.

— Foreløpig er det ingen mistenkte i saken, sier lensmannsbetjent Thomas Sørensen ved Fjell og Sund lensmannskontor.

Flere avhør

Fem personer er til nå avhørt i saken. I tillegg har politiet hatt samtaler med barna som observerte den svarte bilen.

— De avhørte personene er observert i området like før brannen. De fem er ikke mistenkt for noe kriminelt, men det er viktig å få oversikt over deres observasjoner i det aktuelle tidspunktet, sier lensmannsbetjent Sørensen.

Det 1000 kvadratmeter store bygget ble totalskadd i den voldsomme brannen. Nærmere 100 elever står nå uten klasserom.

— Det er gjort tekniske funn på brannstedet. Disse vil nå bli analysert hos Kripos. Før resultatene av disse prøvene foreligger kan vi ikke med sikkerhet si noe om årsaken til brannen, sier Sørensen.

Politiet arbeider likevel ut fra en teori om at brannen var påsatt. Det er slått fast at brannen begynte i skolens inngangsparti.

Hærverk på skolen

Sotra vidaregåande skule har i likhet med mange andre skoler vært plaget av mye hærverk det siste året. Problemene ble til slutt så store at ledelsen ved skolen innkalte til foreldremøte.

Lensmann Oddvar Ågotnes bekrefter overfor Bergens Tidende at politiet er kjent med hærverket, og at de vil sjekke om det kan være en sammenheng med brannen.

— I en slik etterforskning går vi bredt ut. Vi holder alle muligheter åpne, men det er viktig for meg å presisere at det ikke er noe som tyder på at elever ved skolen har hatt noe med brannen å gjøre, sier Ågotnes.

TOTALSKADD: Fem personer er avhørt etter brannen på Sotra vidaregåande skule. Foreløpig har politiet ingen mistenkte.
Foto: BT