Det er fjerde gangen 31-åringen blir dømt for seksualforbrytelser. Retten mener derfor at vanlig fengsel ikke gir tilstrekkelig vern mot den uføretrygdede mannen.

— Personligheten hans er tett knyttet opp til det å begå overgrep. Han bruker nærmest identisk fremgangsmåte hver gang og velger samme type offer, sier statsadvokat Gert Johan Kjelby.

Han er godt fornøyd med dommen mot gutteovergriperen.

Bundet fast

De grove overgrepene skjedde i 31-åringens bil og båt vinteren og våren 2005. Via bekjente kom mannen i kontakt med de unge guttene og tok dem med på kjøreturer. Ved en anledning holdt 31-åringen en kniv mot håndleddet til en av tenåringene og tvang ham til å ta av seg buksene. I båten ble den samme gutten bundet fast til veggen mens mannen utførte seksuelle handlinger.

Bergen tingrett har funnet mannen skyldig i alle punktene han er tiltalt for.

Mister bil og førerkort

Ifølge dommen har 31-åringen bevisst brukt bilen sin til å lokke til seg guttene. Derfor mister han førerkortet for all fremtid. Bilen blir inndratt til fordel for statskassen.

Mannen må betale til sammen 150.000 kroner i oppreisning til to av de fornærmede guttene. Bistandsadvokat Einar Drægebø var i går i kontakt med dem og fortalte dem innholdet i dommen.

Lettelse

— De reagerte med lettelse. Oppreisningen har aldri vært noe selvstendig tema, men dommen plasserer skylden på tiltalte og gir en grundig behandling av den smerten guttene er påført, sier Drægebø.

31-åringens forsvarer Øystein Andersen er kjent med innholdet i dommen, men ønsker ikke å kommentere straffeutmålingen.

— Jeg skal gå igjennom dommen sammen med min klient. Deretter vil vi ta stilling til en eventuell anke, sier han.