Den dømte må også betale til sammen 340.000 kroner til de åtte jentene. Erstatningsbeløpene varierer mellom 10.000 og 100.000 kroner.

Bergen tingrett har funnet 25-åringen skyldig i tiltalen for «ved vold eller truende adferd å ha skaffet seg seksuell omgang» overfor to jenter som begge var 15 år da overgrepene fant sted i 2002.

Han er også funnet skyldig i å ha hatt seksuell omgang med seks ulike barn under 16 år og for å ha forsøkt å ha sex med en annen.

Kurderen ble frikjent for tiltalepunktet som gikk ut på at han skulle ha skaffet seg sex med personer som var bevisstløs eller ute av stand til å motsette seg handlingen.

Overgrepene mot de åtte jentene skal ha skjedd hjemme i mannens leilighet i Bergen i løpet av 2001 og 2002. 25-åringen, som har drevet pizza— og kebabrestauranter, kom i kontakt med de unge jentene via kamerater eller på kjøpesentre og andre offentlige steder.

Mannen kom til Norge fra Irak i 1999, og har ifølge eget utsagn hatt et seksuelt forhold til ytterligere ti kvinner over 16 år. I dommen heter det at «hele tiltaltes virksomhet fremstår som en iherdig aktivitet for å skaffe seg seksuell omgang med flest mulig unge kvinner».