Sjalusi og alkohol i uskjønn forening fikk dramatiske følger for en rekke mennesker i løpet av noen få timer en søndagsnatt i februar i fjor. Bare flaks gjorde at ikke liv gikk tapt.

En uke etter at kjæresten ba om «en pause» i forholdet, gikk det helt over styr for den nå 24 år gamle mannen. Mens han overnattet på eks-kjærestens hybel i C. Sundtsgate, tente han på gardinene for å ta livet av seg selv. Tidligere på kvelden hadde han drukket en del alkohol.

Knivstakk for å drepe

På grunn av røyken våknet han imidlertid. Han løp da og hentet et brannslokkingsapparat og begynte å sprøyte skum utover. Da han antok at brannen var slukket, rasket han med seg en brødkniv og oppsøkte leiligheten der han visste eks-kjæresten oppholdt seg.

Der var også hennes nye venn. Etter at det oppsto en krangel, trakk mannen frem kniven. Først stakk han mannen i magen. Deretter gjentatte ganger i hodet og kroppen. Selv da offeret falt om på gulvet, hogg 24-åringen etter ham.

Til slutt greide andre å stoppe mannen.

Ifølge en legeerklæring kunne stikkene fort endt med døden.

Må betale nesten en mill.

Mens knivdramaet raste, utviklet brannen seg i hybelhuset i C. Sundtsgate. Røyk drev rundt i hele bygget. Derfor tok det en stund før brannfolkene greide å finne frem til ilden.

Da de til slutt fant frem til rett hybel, viste det seg at det brant under gulvet. 22 mennesker ble evakuert fra huset.

Ifølge Bergen brannvesen var det stor fare for spredning både i bygget og til bygninger like ved. Det er ikke usannsynlig at menneskeliv ville gått tapt dersom brannen var blitt oppdaget senere.

24-åringen ble dømt for mordbrann, grovt skadeverk, drapsforsøk og legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap. Bergen tingrett ga ham fem års ubetinget fengsel. Han må også betale nesten en million i erstatning og oppreisning for skader på bygning og mennesker.