I Bergen tingrett i oktober i fjor ble mannen dømt til fire og et halvt år fengsel, men 21-åringen anket dommen. Den ferske dommen fra Gulating lagmannsrett er et halvt år strengere. I tillegg er en 23-åring dømt til to års fengsel for medvirkning til ran.

21-åringen er dømt for drapsforsøk etter at han på kloss hold avfyrte haglskudd mot en 22-åring 1. januar i fjor.

Les også: Skjøt av meg bicepsen | Avbildet med haglen

Delvis invalid

Sammen med en Arna-mann (23) sammen hadde planlagt å rane 200 gram hasj fra mannen i Åsane.

I retten forklarte skuddofferet at han fremdeles er full av mareritt etter hendelsen. 22-åringen måtte gjennom en rekke operasjoner, men har fremdeles betydelige plager.

Gulating lagmannsrett konkluderer med at skadene mest sannsynligvis var livstruende dersom han ikke raskt hadde kommet til legebehandling.

Flaks at han overlevde

«Det må anse som en ren tilfeldighet og flaks at fornærmede kom fra skuddet med livet i behold. Etter lagmannsrettens syn er tiltaltes drapsforsett sterkt fordi tiltalte tok et bevisst og målrettet ladegrep etter at han oppdaget at våpenet først ikke lot seg avfyre» heter det i dommen.

23-åringen ble i tingretten i fjor frikjent for medvirkning til ran, men dømt til seks måneders fengsel for bruk og besittelse av narkotika. Lagmannsretten mente derimot at 23-åringen var medskyldig i ranet, og satte fengselsstraffen til to år.

Bergens Tidende
Brekke, Eirik