Internettvenninnene fødte på løpende bånd fra april til i august. Til tider hopet det seg opp på fødeavdelingen. Johannes og Benedikte kom begge til verden 29. mai. Kristian, Mathias og Simen ble alle sammen født 1. august.

— Jeg ropte på epidural, men fikk beskjed om å vente til de var ferdige med et keisersnitt. Det viste seg å være keisersnittet til Birthe, ler Merete Ingvaldsen.

Hun er mamma til Kristian som stabber omkring på terrassen blant gamle kjente. Ettåringene og mammaene deres har pleid å møtes en gang i uken, hjemme hos hverandre etter tur.

— Mens vi var gravide, møttes vi på kafé i byen, det ble umulig med atten barnevogner, sier Gunn Helleland, mamma til en av to jenter som heter Ida.

Året har gått, babyene har vokst, de fleste har lært å gå, om enn noe ustøtt. Mathias klemmer kompis Johannes og en far passer på at ikke guttene går på hodet ned trappen. Det gjorde Mathias sist han var på besøk.

Dette er første gangen fedrene får være med. Førstegangsmødrene, som kom i kontakt fordi Birthe Grøtta Hansen etterlyste andre gravide i bergensområdet på nettet, synes nå det er på tide at også pappaene får ta del i fellesskapet.

— Jeg har hørt om andre gravide som har møttes på samme måten, men som ikke har opprettholdt kontakten. Vi har vært heldige med hverandre, alle trives sammen, vi er blitt veldig gode venninner. Vi deler råd og erfaringer som gjelder barna, men er også begynt å møtes uten barn, sier Birthe.

To av mammaene er gravide på ny.

-Vi har fleipet med at vi burde samordne våre nye graviditeter, sier Kathrine Skippervik. Hun er 19 år og yngst av mammaene, den eldste er 33.

— Det kommer helt sikkert en del babyer blant oss i løpet av 2004. Og denne gangen slipper vi å etterlyse noen å vente sammen med, sier Birthe.

FEMTEN JUBILANTER: De femten ettåringene feiret felles bursdag sammen med mammaer og pappaer i går. Bak fra venstre: Siv Sætveit og Walt Cochisc med Christoffer, Gunn Helleland og Gisle Alfheim med Ida, Hanne og Lars Johan Røssberg med Johannes, Kathrine Skippervik med Benedikte, Svein Arne og Annlaug Hammersland med Johanne, Frøydis og Bjørn Hamre med Torstein, Birthe Grøtta Hansen og Øystein Espelid med Mathias, Birte Langøy og Ole Andre Eikeberg med Jørgen, Bjørn Magne og Turid Marie Espeset med Maja, Anne Aarestrup og John Atle Haugland med Ida, Jan Terje Nygård og Bente Skjellestad med Kasper, Svein Hellevik og Merete Ingvaldsen med Kristian og storesøster Cecilie Birkelid, Jill Anette og Jørn Daniel Opsahl med Simen, Terje Lund og Kristine Avsnes med Tobias og Anne Lorgen Riise og Kjetil Austbø med Philip.<p/> FOTO: KNUT STRAND