I år bidrar kommunen med fyrverkerishow når klokken slår tolv.

Arrangementet som er et samarbeid mellom Bergen kommune og BKK og har en kostnadsramme på 300.000 kroner.

— Det er første gang dette skjer i kommunal regi, selv om det har vært diskutert i flere år. I år hadde vi hadde noen midler igjen på «tilleggsbevilgningskontoen» vår, selv etter at vi hadde gitt et betydelig til Frelsesarmeen. Så da var dette en hyggelig ting å bruke pengene på, sier Monica Mæland til bt.no lille julaften.

Håper på færre ulykker

Mange har etterlyst et felles fyrverkeri i Bergen sentrum nyttårsaften, spesielt siden det er fyrverkeriforbud innenfor bompengeringen.

— Vi håper også at et kommunalt fyrverkeri kan bidra til færre branner og ulykker på grunn av fyrverkeribruk. Nå kan folk konsentrere seg om å ha det hyggelig, og så tar vi oss av rakettene, sier Mæland.

Skytes fra Skolten

Bergen kommune og BKK bidrar hver med 150.000 kroner til nyttårsfeiringen. Fyrverkeriet skytes opp fra Skoltegrunnskaien og kommer til å være synlig over store deler av Bergen.

— Bergen sentrum er et brannsmitteområde med svært utsatt trehusbebyggelse. Uvettig fyrverkeribruk kan få enorme konsekvenser for både bygninger og ikke minst folks helse. Vi håper dette tiltaket kan bidra til at vi får en rolig nyttårsaften med færre utrykninger og skader enn tidligere år, sier brannsjef Johnny Breivik i en pressemelding.

Hva synes du om offentlig fyrverkeri på nyttårsaften?