Allerede tirsdag kveld kunne BT fortelle at flyselskapet Norwegian har planer om å etablere direkterute mellom Bergen og New York.

Onsdag bekreftet flyselskapet planene på en pressekonferanse i Bergen sentrum. Den ble etterfulgt av minikonsert og oppskyting av fyrverkeri på Festplassen.

Engstelige naboer

Brannvesenet fikk i den forbindelse meldinger fra bekymrede beboere i sentrum. Enkelte mener å ha sett raketter som har havnet på hustak i Marken og området rundt.

— Dette er et strøk med mye trebebyggelse, og det blåser kraftig. Derfor har vi sendt ut et lite rekognoseringsteam for å se om det er noen fare, sier vaktkommandør Ronny Karlsen ved Bergen brannvesen.

Oppskyting var godkjent

Han understreker at fyrverkeroppskytingen var godkjent av Brannvesenet på forhånd. Ved 18.50-tiden hadde Karlsen ikke fått noen tilbakemelding fra mannskapene som ble sendt ut for å sjekke.

— Dersom rester fra fyrverkeri havner i takrenner og nær tørt materiale, kan man gjerne få en startbrann. Derfor er det viktig å sjekke dette nøye, sier Karlsen.

Klokken 19 skrev 112-sentralen på Twitter at Brannvesenet har undersøkt området, men uten å finne noe unormalt. Aksjonen ble dermed avsluttet.