Pinsepastoren Åke Green ble i november frikjent for hets mot homofile av svensk høyesterett. Green ble anmeldt etter å ha kalt homofili for en «kreftsvulst på samfunnslegemet» og å ha påstått at «seksuelt forvridde mennesker kan komme til å voldta dyrene».

Torsdag 15. juni deltar Green på den kristne avisen Norge IDAG sin generalforsamling.

– Vi vil gjerne feire at den sekulære staten har sendt et signal om at det fremdeles går an å forkynne evangeliet, sier redaktør i avisen, Bjarte Ystebø.

Regner med reaksjoner

Green ble verdenskjent da han først ble dømt og senere frikjent for hetsen, og Ystebø regner med at det kan komme reaksjoner når pastoren deltar under kveldsmøtet i Centralkirken i Bergen.

– Det er ikke noe vi frykter, men vi må likevel være forberedt på det. Men det er bare forfriskende med litt debatt, så lenge vi slipper eggekasting og sabotasje, sier han.

Da Green tidligere i høst ble frikjent av svensk høyesterett, ble han av Norge IDAG omtalt som «Nordens nye Martin Luther» fordi han «står fast om Guds Ord».

– Etter mange nederlag i åndskampen, fikk vi en seier da vi fikk lov til å ikke bare lese, men også tolke Bibelen, sier Ystebø.

— Feire alt de orker

Leder i LLH Bergen og Hordaland, Tore Lirhus, sier organisasjonen ikke kommer til å møte Green med demonstrasjoner eller politianmeldelser.

— De må bare feire så mye de orker. Men jeg møter ham gjerne til en debatt for å få frem hvor latterlig holdningene hans er, sier Lirhus.

Pinsepredikanten Åke Green kommer til Bergen sammen med blant andre Jan-Aage Torp.