Siden Elsa Krog Beyer (72) flyttet inn i det blå trehuset i Halvkannesmauet på Nordnes for 19 år siden, har hun pusset opp store deler av huset. Og hatt utallige biler parkert rett utenfor stueveggen.

— Det har vært verst de to siste årene, med parkerte biler som slett ikke bare står her i arbeidstiden. Nei, de parkerer her døgnet rundt. Kanskje det skyldes all hyblifiseringen i området. Studentene som bor her har jo venner - med biler, grubler hun.

Forbudt for kjøretøyer

Elsa forteller at håndverkerne, som hun brukte under oppussingen av huset for flere år siden, fikk parkeringsbøter dersom de parkerte ulovlig i smauet.

— Nå ser jeg ikke en eneste bot på bilene, som står her døgnet rundt - og gjerne tre i bredden. Men det er fremdeles like ulovlig å parkere her, forklarer den livsglade damen og peker på forbudsskiltet som henger på veggen til naboen oppe på hjørnet mot Markeveien.

Mest redd for brann

Da vi besøkte Elsa i går middag, sto fem biler parkert i rekke nedover smauet. Nedenfor forbudsskiltet.

— Det er lite biler her i dag. Ofte står de tre i bredden, sånn at jeg ikke kommer meg opp smauet i det hele tatt, sier hun.

Det verste er likevel redselen for brann. Dersom det skulle begynne å brenne i de gamle trehusene, som står vegg-i-vegg nedover smauet, kommer ikke brannbilene til - fordi nedkjørselen fra Markeveien er sperret av de feilparkerte bilene.

— Jeg synes det er veldig ekkelt å tenke på at brannbilene ikke kommer seg ned til huset mitt hvis det skulle begynne å brenne, sier 72-åringen og skutter seg.

Livsglad dame

Alderspensjonisten Elsa har over 30 år bak seg som lærer i barneskolen. Hun har oppdradd åtte unger, og har alltid vært sprek og opptatt av å leve livet. At hun for seks år siden ble avhengig av rullestol, stoppet slett ikke den energiske damen. Hun har fått installert elektrisk trappeheis mellom etasjene i huset sitt, og utenfor gatedøren står den elektriske rullestolen hennes.

— Ja, det er kjekt å komme seg ut av huset. Riktignok har jeg en liten altan på baksiden av huset. Der er det fint å sitte. Men jeg vil jo gjerne se litt folk av og til også, smiler hun.

72-åringen er slett ikke redd for å ferdes i trafikken. Hun tar gjerne turen både utover mot Nordnes - eller tvers gjennom byen, til Skansen og Fjellveien.

Elsa setter seg til rette i den lyseblå Permobilen, og vrir om nøkkelen.

— Den er av typen F-cart. Derfor har jeg døpt den «Ferrarien min». Meg og Michael Schumacher, roper hun idet hun kjører i full fart forbi oss og opp smauet.

For i dag kom Elsa seg ut blant folk ...

I FARTA: Ou, her var det visst en hump! Elsa Krog Beyer (72) forserer en parkert bil og er på vei opp i hestetråkket midt i smauet. Med tre hastigheter på «Ferrarien» synes hun det er gøy å komme seg rundt. Både Nordnesparken og Fjellveien blir flittig besøkt - dersom hun kommer seg opp smauet, da ...<br/>Foto: TOR HØVIK