Det fantastiske påskeværet har lokket til seg hyttefolk og andre turentusiaster til blant annet Kvamskogen.

Der kan det ved første øyekast virke som om renovatørene i BIR også har tatt påskeferie.

Ved det mye brukte returpunktet ved NAF Camping på Kvamskogen, så det ikke særlig pent ut første påskedag. Et berg av bossposer og annet påskeavfall var det som møtte skituristene.

— Jeg er helt enig. Det ser ikke ut der oppe, sier kommunikasjonssjef Mette Nygård Havre i BIR, som har ansvar for å hente avfallet.

Feilparkerte biler

Men opphopingen av boss har sin naturlige forklaring, forteller hun.

— Det skyldes rett og slett feilparkerte biler som har stått helt inntil konteinerne. Dermed har ikke renovatørene kommet til, og vi har ikke fått tømt returkonteinerne, sier Havre.

Mannskap fra BIR har vært innom for å tømme annenhver dag gjennom påsken. Senest i går, påskeaften. Da måtte renovatørene gjøre vendereis, ifølge Havre.

— Det er utrolig kjedelig for oss at vi ikke får tømt, men vi har prøvd flere ganger. Vi må finne en løsning på dette til neste vinter, sier kommunikasjonssjefen.

En av påsketuristene som hadde parkert bilen ved kontaineren opplyser at hun hadde lagt mobilnummeret sitt i frontruten.

— Det var bare for sjåføren å ringe oss, så hadde vi flyttet bilen. Sjåføren kunne dessuten ha klart å komme seg forbi, sier en kvinne.

- Tydelig merket

BIR satser på at de får fjernet alt bosset tidlig andre påskedag. I mellomtiden oppfordrer Havre hyttefolket til å tenke seg litt mer om når de parkerer bilene sine.

— Det står tydelig merket at det ikke er lov å parkere foran konteinerne. Denne påsken har det vært mye folk, og jeg tror kanskje ikke alle har tenkt seg om før de har parkert. Det er vi veldig lei oss for, sier Havre.

Ifølge henne er det kun ved Kvamskogen at dette har vært et problem i år.

— Vi har hatt ekstra bemanning denne påsken, nettopp for å unngå at det ble uorden. Vi kan ikke gjøre annet enn å beklage at det har hopet seg sånn opp, sier Havre.

BOSSTRØBBEL: Parkeringer som denne har skapt utfordringer for bosstømmere på Kvamskogen i påsken.
BIR
FEILPARKERT: BIRs renovatører måtte gjøre vendreis flere steder på Kvamskogen i løpet av påsken.
BIR