Det tok ikke mange minuttene fra partiene mottok valgoppgjøret til Arbeiderpartiets Harald Schjelderup hadde oppdaget en rekke tall i de såkalte personstemmene han mente ikke stemte.

— Svært mange av våre kandidater er ikke oppført med en eneste personstemme, sier Schjelderup.

- Kan ikke stemme

Personstemmene har betydning for den innbyrdes rangeringen på de enkelte partilistene. Velgerne kan gi kandidatene personstemmer ved å krysse av ved navnet til den de vil gi personstemmer.

Det er i oppgjøret over disse stemmene feilene er oppdaget.

— 35 av våre kandidater er ikke oppført med en eneste personstemme, eller oppført med bare en. Dette kan ikke stemme, sier Schjelderup.

Erkjenner feil

Han vet ikke om det skyldes en datafeil eller om det er gjort en tellefeil.

— Vi kan ikke akseptere at personoppgjøret, som igjen kan få betydning for hvem som kommer i bystyret eller på varaplass til bystyret skal inneholde feil.

Terje Ohnstad, som sitter i valgstyret for Arbeiderpartiet, har brakt dette videre til valgsekretariatet.

— Vi har fått en tilbakemelding om at det er oppdaget feil på personstemmene til Arbeiderpartiet. Dette ble avdekket ved at de gikk inn i stemmesedlene for en krets. Der oppdaget man på Aps stemmesedler personstemmer til en av våre kandidater som står oppført med null personstemmer i valgoppgjøret. Hvor disse personstemmene har blitt av, vet vi ikke, sier Ohnstad.

Undret seg

Han har fått tilbakemelding fra valgsekretariatet om at også de andre partienes oppgjør skal gjennomgås.

Etter det bt.no kjenner til skal man i flere partiet ha undret seg over antall slengere til enkelte av Arbeiderpartiets mest profilerte politikere, blant andre Halgeir Utne Hatlevik og Odd Rambøl. Enkelte av disse har bare får et titalls slengere, et svært lavt antall, tatt i betraktning disse personenes svært lange politiske karriere.