KEN ROSSLAND, PÅL ENGESÆTER og IRINA LEE

Brannvesenet fikk melding om brannen ved 11.10-tiden i formiddag. Brannen ble meldt slukket klokken 11.59, men ved 12-tiden drev brannvesenet fortsatt med etterslukking og røykventilering på stedet.

— Jeg var tilfeldigvis i området og så at det kom røyk opp fra skorsteinen. Først lurte jeg om det var en skorsteinsbrann. Men så oppdaget jeg at det kom røyk ut fra ventilene og at det var brunt på innsiden av vinduene. Da skjønte jeg at det brant og varslet brannvesenet, sier Helge Rå (52) til bt.no.

Rå er feierformann i Bergen brannvesen.

Ekstra tankbiler

Brannvesenet fikk melding om at røyken veltet ut av huset. De rykket ut med mange biler fra stasjonene i sentrum, Fana og Årstad. Totalt 14 brannmenn deltok i slukkingsarbeidet.

— Vi sendte ekstra tankbiler med 10.000 liter vann hver i tanken, fordi vanntilførselen er dårlig i dette området, sier vaktkommandør Torstein Nerås i Bergen Brannvesen til bt.no.

Hund døde

Fire røykdykkere ble sendt inn i den brennende eneboligen. Heldigvis fant de ikke mennesker der inne. Men en hund døde i forbindelse med brannen.

En familie på fem skal bo i eneboligen.

Politiet vil tirsdag starte etterforskning av brannen.

— Det er for tidlig å si noe om brannårsaken nå, sier politioverbetjent Lars Erik Dalland ved Fana politistasjon til bt.no.

RØYK: Røyken veltet ut av eneboligen.
IRINA LEE