EYSTEIN RØSSUM

Det er Bergensavisen som i dag omtaler dommen mot foreningslederen. Han innrømmet i retten å ha bakbundet sin daværende kone med et tau, for deretter å ha voldtatt henne, og sa seg skyldig etter tiltalen.

"Det er på det rene at fornærmede under episoden var redd for å dø", heter det i dommen fra Bergen tingrett, som slår fast at voldtekten var et grovt tillitsbrudd. Tvist om barna

Organisasjonen Barnefaren arbeider blant annet for å styrke menns posisjon i barnefordelingssaker. Den nå straffedømte lederen er i dag separert fra sin kone, og har i følge dommen en tvist gående om deres to felles barn.

På nettsidene sine hevder organisasjonen også at kvinners mishandling av menn er et like stort problem i parforhold som voldelige menn. "Mye av overgreps-hysteriet i dagens Norge bygger på sterkt sviktende og mangelfullt kildegrunnlag", heter det på nettsiden.

Fortsetter som leder

Flere av medlemmene i Barnefaren har prøvd å få fjernet lederen etter at voldtekssaken ble kjent. Men dette har han motsatt seg.

— Jeg har tenkt å fortsette. Konflikten i organisasjonen skyldes helt andre ting enn anklagene mot meg, uttalte mannen til Bergens Tidende i forrige uke.

I tillegg til fengselsstraff er mannen også dømt til å betale sin fraseparerte kone 100.000 kroner i oppreisning.