I løpet av mandag kveld blir det knusktørt i vanntårnet somforsyner 600 innbyggere med drikkevann i øykommunen Fedje utenfor Bergen.

Fedjingen, BritGunn Tangen, har fremdeles vann i springen. Hun åpner og lukker vannkranen i et par sekunder for å sjekke vanntrykket.

— Jeg erbevisst på ikke å sløse med vannet akkurat nå. Jeg bruker ikke oppvaskmaskinen,sier Tangen.

Hun håperikke alt vannet forsvinner før renseanlegget er reparert.

— Det sistejeg hørte i dag, er at de venter på noen deler fra Oslo, sier hun.

Renseanlegget slått ut

Ordføreren må konstatere at vannet minker faretruende.

— Vi her ute i havgapet er sindige folk, men det begynnerå bli litt mye nå, sier Fedje-ordfører Kristin Handeland.

Helgens strømbrudd etter uværet «Nina» har slått ut renseanlegget.Dermed kan ikke vanntårnet fylles opp med rent vann. Nå blir det vannutdeling på fergekaien.

Deler ut vann

Kommunen harfått en full vanntank fra vannverkene i Austrheim og Lindås for å avhjelpevannmangelen. I tillegg låner kommunen ut 20 liters vannkanner til innbyggerne. Vannutdelingen begynte mandag ettermiddag.

— Vi har hatt en helg med strømbrudd, og nå mangler vi vann. Detjobbes for fullt på vannverket for å utbedre feilen, sier Handeland.

- Kritisk for sykehjemmet

— Skaper vannmangelen store problemer for dere?

— Det er spesielt sykehjem, skole, barnehage, legekontor og butikk som vil merke vannmangelen. Men det er også svært upraktisk for alle husstandene i kommunen som mangler vann i springen, sier ordføreren.

Mandag formiddag var det fremdeles litt vann i tårnet.

— Det er noen som har vann ennå, men også disse vil nok dessverre merke vannmangelen i løpet av dagen, sier Handeland.

Mandag delte kommunens folk ut vann og vannkanner i toomganger. Vannutdelingen fortsetter frem til renseanlegget er reparert.

VANNMANGEL: - Vi her ute i havgapet er sindige folk, men det begynner å bli litt mye nå, sier Fedje-ordfører Kristin Handeland.
Bergens Tidende, Arkiv