Beskjeden om at Helse Bergen avvikler ambulansetjenesten på Fedje kom tirsdag. Kommuneoverlege på Fedje, Ernst Horgen, sier situasjonen er alvorlig.

— Dette vil få konsekvenser for befolkningen. Ambulansehelikoptrene flyr ikke i tett snøvær eller tåke. Hva gjør vi da? spør han.

Horgen har vært kommunelege i over 30 år.

— Jeg er sjokkert over oppførselen til Helse Bergen, sier han.

Oppgitt

Det bor rundt 600 mennesker i Fedje kommune totalt. Kommuneoverlegen tror at mangel på ambulanse vil skape en utrygghet hos befolkningen.

— Helseforetaket mener at med en så liten befolkning, vil det sjelden skje en alvorlig sak på grunn av transportmangel. Så det måtte vi bare finne oss i, sier Horgen oppgitt.

— Det er aldri greit å miste et tilbud man har hatt. Jeg vil ta saken videre med helseforetaket, sier Fedje-ordfører Kristin Handeland i en knapp kommentar tirsdag kveld.

Skal finne frivillige

Kommuneoverlegen mener Helse Bergen ikke oppfyller sin plikt overnfor lokalsamfunnet.

— De sier de skal hjelpe oss å finne frivillige som kan kjøre ambulanse. Det er helt uakseptabelt, sier Horgen.

- Like trygg

Styreleder i Helse Bergen, Ranveig Frøiland, bekrefterat tilskuddet som har vært gitt, vil avvikles. Hun sier befolkningen påFedje har lite å uroe seg over.

— Folk på Fedje skal få de sammetjenestene som i de 22 andre kommunene våre.

Helse Bergen har valgt å gi ambulansebilen til Fedje kommune.

— Vi er opptatt av liv og helse til beboerne på Fedje. Dehar fått en bil de kan lage vaktordninger rundt, det blir opp til kommunen. Vihar også tilbudt et møte der vi vil se på hva vi kan bidra med, sier Frøiland.

UTEN AMBULANSE: Det bor rundt 600 mennesker på Fedje totalt.
BT arkiv
MÅ GI SEG: Ambulansesjåfør Stig Øye må gi seg etter å ha kjørt ambulanse på Fedje i 28 år.
Fedje kommune