Ved fergekaien på Sævrøy ligger den digre nyefergen MF «Fedjefjord». Biler kjører om bord og inn i den svære og innelukkede hallen som utgjør fergedekket.

Bilførerne og passasjerene går ut av kjøretøyene.

Men de går ikke ned i fergesalongen. De går ut gjennom en diger port i skutesiden. Der blir de møtt av behjelpelige, hyggelige HSD-mannskaper som rekker dem en hjelpende hånd. De reisende blir geleidet på en leider og over i skyssbåten «Maritime Express» som ligger fortøyd langs fergens skuteside.

Når alle er kommet om bord i skyssbåten, bakker den klar av fergen og setter kursen mot havgapet og Fedje.

Varer enda noen dager

Tjue minutter senere blir de samme bilførerne og passasjerene igjen hjulpet over leideren. Denne gang går de inn på en kai på Fedje. Så går de 100 meter bort til venteværelset på fergekaien. Ti minutter senere kommer MF «Fedjefjord» sigende inn på vågen og legger til ved fergekaien.

Fergelemmen går opp, bilførerne og passasjerene går om bord i fergen, setter seg inn i bilene og kjører i land. En rundtur lørdag, en søndag og to daglige rundturer virkedagene inneværende uke, er det mulig å bringe biler med fergen mellom Fedje og fastlandet. Personer som skal reise mellom Fedje og Sævrøy, må benytte skyssbåten «Maritime Express».

Dette er hva HSD tilbyr Fedje-folket og tilreisende av bilfergesamband anno 2003. Ordningen vil vare i enda noen dager til MF «Kvitsøy» er tilbake i drift igjen etter verkstedsopphold.

— Trasig!

— Trasig, men det nytter ikke å klage og syte. Vi får bare håpe det snart går an å ta bilferge på normalt vis, sier ekteparet Kjellaug og Odd Berg på vei til Fedje med skyssbåten sammen med BT og andre medpassasjerer. De var på vei hjem fra ferietur til Spania, og fikk en ekstra overnatting i Bergen på grunn av fergeplunderet mellom Fedje og Sævrøy.

Astrid Koppen er på vei til fritidshuset hun eier på Fedje. Hun er dårlig til beins og bruker krykke, men syntes det gikk greit å bli hjulpet om bord i skyssbåten. Også hun synes det er trasig med alle problemene med fergen og håper den snart kommer i ordinær drift.

Marte Ravn Herøy sammen med barna Mats og Ida bor i Bergen, og er på vei med skyssbåten til besøk på Fedje. Hun synes det er kjedelig med alt styret det har vært med fergen.