– Gjennomsnittstemperaturen frem til og med fredag var minus 1,5 grader, det er den nest kaldeste februarmåneden som er målt på Florida de siste 25 årene, sier John Ottar Bjørsvik. Han er vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet.

Det normale for februar er en gjennomsnittstemperatur på 1,5 grader.

Akeføret varer

Ifølge meteorologenes prognoser kommer det til å bli mildere de neste dagene, men ikke mye mildere. Og om en drøy uke er det muligheter for at det blir kaldere igjen.

– Det blir gradvis mildere, og vinden kommer til å ligge mye på sørøst. Fra i kveld får vi litt snø som går over til sludd, sier Bjørsvik.

For de akeglade kan meteorologen fortelle at snøen trolig blir liggende en god stund til. Temperaturen kommer ikke opp i mer enn 2-3 plussgrader om dagen, så snøsmeltingen går sakte.

– Snødybden på Florida var 20 cm i morges. Men snøen synker jo sammen, så det sier ikke så mye om hvor mye snø som virkelig har falt, sier Bjørsvik.

Oppdatert værmelding

Alt var verre før Om du synes det har vært skrekkelig kaldt i det siste kan du trøste deg med at det har vært verre.

Den kaldeste februarmåneden som noensinne er målt i Bergen var i 1855, da var gjennomsnittstemperaturen i sentrum på 5,2 blåfrosne minusgrader. Den kaldeste enkeltdagen hadde vi i 1912, med 13,7 minusgrader.

Og om du trenger enda mer trøst: I Karasjok ble det målt 50,6 minusgrader i februar 1881. Gjennomsnittstemperaturen i hele februar 1966 på samme sted var 27,1 minusgrader, ifølge kuldestatistikken til yr.no.

AKEMORO: Isak Lillebø Egeland (7) og Egil Andreas Lia (7) ser ut til å være godt fornøyde med at vinteren har festet grepet i Bergen.
Odd Mehus
VINTERLANDSKAP: På Unneland ble det målt 15,1 minusgrader tirsdag denne uken.
Jan M. Lillebø
LANG VINTER: Bergen har ligget i vinterskrud i hele februar måned.
Jan M. Lillebø