Regiondirektør Knut Engjom i Mattilsynet for Hedmark og Oppland sier Fatland Ølen ikke skal stoppe produksjonen eller har fått beskjed om andre tiltak, selv om emballasje og matrester er sendt til Norges veterinærhøgskole for analyse.

Ifølge VG Nett kan det ta tre dager før analyseresultatet er klart.

Mattilsynet har først og fremst konsertert seg om å klarlegge om Gildes anlegg på Rudshøgda nord for Hamar er kilden for e-colismitten.

Grunnen til at også Fatland Ølen blir undersøkt er at Mattilsynet fant kjøttdeigemballasje både fra Gilde og fra Fatland Ølen hos en familie på Hamar, der den åtte år gamle datteren fikk akutt nyresvikt.

Ifølge VG Nett er jenten i dag innlagt på barneavdelingen på Ullevål sykehus. Der får hun dialysebehandling og er utenfor livsfare.

Konsernsjef Leif Malvin Knutsen hos Fatland-konsernet var i går frustrert over at han ikke hadde mottatt noen meldinger fra Mattilsynet.

— Vi har ikke grunnlag for å gjøre noe som helst før vi vet noe mer. Jeg føler nok Mattilsynet ikke har en organisasjon som er innkjørt til å takle saker som dette her, sier han.

I fjor høst måtte Fatland Ølen trekke tilbake kjøttdeig etter at bedriftens egen kontroll oppdaget salmonellasmitte i storfekjøtt fra Polen.